Een zalm maakt rare sprongen

Bert Mouthaan, Claim ParticipantsEen zalm maakt rare sprongen
Bert Mouthaan
11 mei 2016


We weten natuurlijk allemaal dat Gerrit Zalm eerder een politicus is dan een bankier. En politici houden ervan om proefballonnetjes op te laten. Als het niet anders kan doen ze het zelf. Maar nog beter is het als iemand anders het doet. Zo ook deze ochtend. Zalm’s rechterhand, Kees van Dijkhuizen, lid van de raad van bestuur en Chief Financial Officer zegt met betrekking tot renteswaps: ‘ABN AMRO benadrukt wel dat het advies over een uniforme vergoedingsregeling waarmee de commissie in juni verwacht te komen, niet bindend zal zijn.’ Blijkbaar is de politicus niet helemaal gerust op een goede afloop.5 antwoorden
 1. n.van laarschot-schippers
  n.van laarschot-schippers zegt:

  ben het er zeker niet mee eens. dhr. zalm heeft meer fouten gemaakt o.a. ons eu door de strot duwen, ondanks referendum dat meerderheid van het land het niet wilde.

 2. Gerard Kienhuis
  Gerard Kienhuis zegt:

  Het is zeker niet het lichtend voorbeeld. Wist vroeger al met een grote lach veel weg te wuiven. De lach doet me aan een ander soortgenoot denken. Misschien iets typisch wat past bij een partij als het niet gaat zoals het zou moeten.

 3. Ron Molenaar
  Ron Molenaar zegt:

  Hoe kunnen ze in hemelsnaam bij de DBN een vergunning afgeven voor iemand die hiervoor CFO geweest is bij de DSB-bank ?

 4. Rmark
  Rmark zegt:

  U vergist zich. Dhr Zalm heeft ons niet de EU niet door de strot geduwd. Zalm was minister van financien toen de euro werd ingevoerd maar het besluit om de euro in te voeren is van voor zijn tijd. Verder is er nooit een referendum geweest over de deelname aan de eu en zeker niet in zijn tijd. En dan was Zalm minister van financien die had niet echt wat te maken met wel of niet EU. Verder was Zalm ten tijde van de invoering van de Euro de enige minister van financien die openlijk zijn twijfels uitsprak over toetreding van Zuid Europa tot de euro. Hij werd daarin alleen in overruled door Frankrijk en Duitsland. We kregen als doekje voor het bloeden toen de eerste europeesche bank president. Ken uw geschiedenis als u wat schrijft.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *