Renteswap op agenda Tweede Kamer

Commissie Financiën Tweede Kamer
zet renteswap-debacle op de agenda
26 januari 2016


De vaste Kamercommissie Financiën wil opheldering van minister Dijsselbloem (Financiën) over de schade van 22 miljard euro die de Nederlandse economie treft als gevolg van het renteswap-drama van de 17.600 MKB-ondernemers.

Claim Participants bood, namens benadeelde MKB-ondernemers van de renteswaps, vandaag aan de commissie Financiën van de Tweede Kamer een Zwartboek aan over de funeste gevolgen van het gedrag van de Nederlandse banken.

‘Wij vragen aan de Tweede Kamer om onderzoek te doen naar de praktijken van de banken,’ aldus Bert Mouthaan, de initiatiefnemer van Claim Participants. ‘De ondernemers vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie. Laat ze niet in de kou staan. De financiële nood onder 17.600 MKB-ondernemers met een renteswap is urgenter en groter dan ooit.’

Slachtoffers gaan dag in dag uit gebukt onder rentebetalingen en opslagen, die de banken hen oplegt. De Kamerleden Henk Nijboer (PvdA), Aukje de Vries (VVD), Arnold Merkies (SP) en Wouter Koolmees (D66) hadden begrip voor de ondernemers.

Wouter Koolmees

Wouter Koolmees: ‘Wij zien dat dit een heel groot probleem is’

.
.
.

Volgens Mouthaan kan er geen sprake van partijpolitiek zijn. ‘Dit drama gaat dwars door alle partijen heen. Daarom moet het ook worden opgelost. En wat mij betreft is een eigen bank een essentieel deel van de oplossing, de beste garantie dat zoiets nooit meer gebeurt,’ zei Mouthaan.

.

Aanmelden0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *